Huollon yhteystiedot
Mikko Kämäräinen
Huoltopäällikkö
+358 40 588 1185
Ville Haaraoja
Technical Support Specialist
+358 44 978 1263
Pyydä tarjous
Sanna-Mari Laiho
Tuotespesialisti
+358 50 374 9737
Yhteystiedot

Psoriaasi on ihon ja nivelten monimuotoinen, krooninen immunologinen tulehdustauti

Psoriaasi on ihon ja nivelten monimuotoinen, krooninen ja usein suvuittain esiintyvä immunologinen tulehdustauti. Iho- ja niveloireet ovat valtaosalla potilaista lieviä. Jo lieväkin iho- tai nivelpsoriaasi saattaa kuitenkin heikentää potilaan elämänlaatua. Elämänlaatua heikentävät etenkin näkyvillä alueilla esiintyvä tai laaja-alainen ihopsoriaasi ja vaikea nivelpsoriaasi. Psoriaasin oireita voidaan hoitaa monella tavalla, vaikkei tautia voida parantaa. Hoidon tavoitteena on minimoida oireet ja parantaa elämänlaatua sekä säilyttää potilaan työ- ja toimintakyky.

Psoriaasiin liittyvä valtimotautien ja diabeteksen riski on huomioitava aina hoitoa suunniteltaessa. Jo lapsilla voidaan todeta liitännäissairauksia. Potilasta kannustetaan terveisiin elämäntapoihin. Mahdollinen ahdistuneisuus ja masennus tulee huomioida ja hoitaa jo varhain.

Hoito valitaan aina yksilöllisesti. Nivelpsoriaasin hoidon valinnassa otetaan huomioon sairauden aktiivisuus ja sen ilmenemismuodot.

Hoidon tavoitteena ovat oireiden minimointi, elämänlaadun parantaminen ja potilaan työ- ja toimintakyvyn säilyttäminen. Parantavaa hoitoa ei ole. Hoitomuoto valitaan aina yksilöllisesti. Hoitomuodon valintaan vaikuttavat ihottuman vaikeusaste, potilaan mahdollisuus ja kyky sitoutua hoidon toteuttamiseen, potilaan kokemukset aiemmista hoidoista sekä potilaan muut sairaudet.

Riittävä tieto sairaudesta ja sen hoidoista sekä hoitojen vaikutuksista ja käytännön toteutuksesta lisännee potilaan valmiuksia sopeutua sairauteensa.

Lähde: Käypähoito.fi

Exciplex® tarjoaa helpon ja nopean hoitomuodon näihin ongelmiin. Markkinoiden pienin kädessä pidettävä hoitolaite, jolla on painoa alle kilon. Exciplex® antaa monokromaattista valoa kohdistetusti, 308nm aallonpituudella. Tämä aallonpituus on tutkitusti turvallisin ja tehokkain. Se vaikuttaa normalisoimalla T-solujen toimintaa, palauttaa pigmentinmuodostusta ja rauhoittaa ihon tulehdusreaktioita. Hoitoalue pystytään tarkasti rajaamaan eri kokoisten ja muotoisten tippien avulla aina 25 cm asti. Hoitoa on turvallista tehdä koko vartalon alueelle ilman sivuvaikutuksia. Hoitoajat vain 3-10 sekuntia, riippuen hoidettavasta indikaatiosta ja alueesta. Ei kertakäyttöisiä kulutusosia, joten Exciplex® on kustannustehokas hoitomuoto klinikallesi.