Huollon yhteystiedot
Mikko Kämäräinen
Huoltopäällikkö
+358 40 588 1185
Ville Haaraoja
Technical Support Specialist
+358 44 978 1263
Pyydä tarjous
Sanna-Mari Laiho
Tuotespesialisti
+358 50 374 9737
Yhteystiedot
Eturauhasen liikakasvun laserhoito

Eturauhasen liikakasvun laserhoito

GreenLight-laserhoito on turvallinen ja tehokas toimenpide suurentuneen eturauhasen hoitoon. Laserhoito antaa perinteisen eturauhasen höyläysleikkauksen (TURP) veroisen oireiden lievityksen, mutta pienemmillä jälkikomplikaatioilla, lyhyemmällä katetrointiajalla ja nopeammalla toipumisella.

  • kevyt toimenpide
  • oireet helpottavat heti
  • nopea toipuminen
  • pitkäkestoinen vaikutus

GreenLight-lasertoimenpiteessä käytetään vihreän aallonpituuden (532 nm) laservaloa poistamaan suurentuneen eturauhasen liikakasvuosa, eli adenooma. Vihreä laservalo absorboituu eturauhaskudokseen ja veren oksihemoglobiiniin – korkeatehoisena tämä laservalo kuumentaa nopeasti kudosta ja hörystää liikakasvuosan pois.

Höyrystämisen yhteydessä laservalo myös koaguloi, eli tyrehdyttää verenvuotoa. Toimenpide on huomattavasti verettömämpi kuin höyläysleikkaus.

Greenlight-viherlaserhoito tehdään kapealla laserkuidulla, joka viedään virtsaputkeen tähystimen, eli kystoskoopin avulla. Laserkuidun avulla eturauhaseen viedään laserenergiaa, joka nopeasti lämmittää ja höyrystää ylimääräisen kudoksen pois. Laserhoitoa jatketaan, kunnes ylimääräinen eturauhaskudos on saatu poistettua. Tämä virtsaamisen estäneen kudoksen poistaminen avaa väylän vapaalle virtsasuihkulle ja oireet helpottavat useimmilla potilailla välittömästi. Toimenpiteen jälkeen potilaalle asetetaan katetri, joka yleensä poistetaan viimeistään leikkausta seuraavana aamuna.

Hoito mahdollistaa nopean paluun päiväaskareisiin – ilman suurentuneen eturauhasen aiheuttamia ongelmia.

Greenlight-laserhoito voidaan suorittaa päiväkirurgisena toimenpiteenä hyväkuntoisille potilaille. Suurin osa potilaista palaa kotiin vuorokauden sisään leikkauksesta, sairaalan käytännöistä riippuen joko samana päivänä tai seuraavana aamuna. Töihin voi palata noin viikko toimenpiteen jälkeen.

GreenLight-viherlaserhoito on vakiintunut toimenpide eturauhasen liikakasvun hoidossa. Laserteknologiaa hyödyntämällä on kehitetty tehokas mutta turvallinen, potilaalle mahdollisimman vaivaton hoitomuoto eturauhasen liikakasvun poistoon. Toimenpiteitä on tehty maailmanlaajuisesti vuodesta 2002 ja Suomessakin jo vuodesta 2006 lähtien.

Monissa sairaaloissa höyläysleikkauksesta on siirrytty potilaalle kevyempään GreenLight-laserhoitoon, juuri pienempien komplikaatioiden vuoksi.

Laserhoito on useimmille potilaille sopiva hoitomuoto

GreenLight-laserhoito sopii suurimmalle osalle eturauhasen hyvänlaatuisesta liikakasvusta kärsivistä potilaista.

Laserilla voidaan hoitaa suuretkin eturauhaset, sillä toimenpiteen aikana ei ole merkittävää verenvuotoa. Laserterapia soveltuu myös antikoagulantti- ja reoperaatiopotilaille sekä huonokuntoisille potilaille.