Huollon yhteystiedot
Mikko Kämäräinen
Huoltopäällikkö
+358 40 588 1185
Ville Haaraoja
Technical Support Specialist
+358 44 978 1263
Pyydä tarjous
Sanna-Mari Laiho
Tuotespesialisti
+358 50 374 9737
Yhteystiedot
GreenLight-laserlaite

GreenLight-laserlaite

GreenLight-laser on kehitetty eturauhasen liikakasvun poistoon. GreenLight-laser käyttää vihreää aallonpituutta (532 nm), joka tehokkaasti höyrystää eturauhaskudosta pois koaguloiden samalla verenvuotoa. Laite mahdollistaa suurentuneen eturauhasen poiston turvallisesti ja tehokkaasti. GreenLight-laserin tehokkuudesta ja turvallisuudesta on kirjoitettu yli 500 julkaisua ja abstraktia.

GreenLight-laserilla on hoidettu maailmanlaajuisesti jo lähes 500 000 potilasta.

Lasertoimenpide on todistetusti yhtä tehokas kuin TURP, mutta pienemmillä komplikaatioilla. Toimenpide on todistettu turvalliseksi ja tehokkaaksi myös antikoagulanttipotilaille ja suurille eturauhasille.

Viherlaserin ominaisuuksia

Vihreä aallonpituus absorboituu eturauhaskudoksen veren oksihemoglobiiniin. Kun kohdekudos kuumenee tarpeeksi, se höyrystyy pois. Viherlaser ei absorboidu veteen, joten toimenpiteen aikana käytetty huuhteluneste ei vie laserin tehoja, vaan laser vaikuttaa suoraan kohdekudokseen.

Vanhempiin lasereihin verrattuna GreenLight-laserin absorptio oksihemoglobiiniin on huomattavasti parempi ja kudoksen vaporisointi tehokkaampaa; viherlaser absorboituu 40 x paremmin oksihemoglobiiniin kuin diodilaser ja 100 x paremmin kuin Thulium- ja Ho:YAG-laserit.

Lasersäde kuumentaa kudosta, mutta kuumuus ylettyy kuitenkin vain noin 1 mm höyrystetyn kudoksen alle, eikä aiheuta vahinkoa syvemmälle kudokseen.

Laserilla voi myös hyydyttää verenvuodon käyttämällä laitteen koagulointiasetuksia. Koagulointi tapahtuu 1-2 mm syvyyteen. Koska ylimääräinen eturauhaskudos höyrystetään laserilla pois, ei toimenpiteen aikana ole mahdollista ottaa koepalaa, joten esimerkiksi syöpäepäily tulee tarkistaa etukäteen.

GreenLight-lasertoimenpide

GreenLight-lasereiden uusin malli on XPS, jonka suurin teho on 180 W. Edeltävässä HPS-mallissa suurin teho on 120 W. Tehoasetuksia voi säätää pienemmästä tehosta aina laitteen maksimitehoon; tämä mahdollistaa laitteen käytön erilaisissa tilanteissa anatomian ja kudostyypin mukaan.

Laite on helppokäyttöinen. Sen tehoasetuksia säädetään kosketusnäytöltä. Operoija voi itse vaihdella höyrystys- ja koagulointitoimenpiteiden välillä jalkapolkimella, kuten TURP-toimenpiteessäkin. Laser on ilmajäähdytteinen, joten ylimääräisiä jäähdytysvesiletkuja ei tarvita. Laite toimii leikkaussalin standardisähköllä.

GreenLight-lasertoimenpiteessä laserin energia viedään kohteeseen kystoskoopin kautta laserkuidulla. Toimenpiteessä käytetään läpivirtausskooppia, jossa on kuitukanava. Suositeltava optiikka toimenpiteessä on 30 astetta.

HPS- ja XPS laitteissa käytetyt laserkuidut vievät laserenergian kohteeseen tarkasti ja turvallisesti; lasersäde vaporisoi kummallakin kuidulla yhtä syvältä. Myös koagulointisyvyys (1-2 mm) on sama molemmilla laserkuiduilla. MoXy-kuidussa, jota käytetään XPS-laitteen kanssa (180 W), on laajennettu säteen pinta-alaa, joten se vaporisoi kudosta hieman leveämmältä alueelta kuin HPS-kuitu. MoXy-kuidun kanssa käytetään nestejäähdytystä, jonka ansiosta laserkuidulla voi vaporisoida kaksi kertaa enemmän kudosta pois samassa ajassa kuin HPS-kuidulla, jossa ei tätä jäähdytystä ole. MoXy-kuitu on myös kestävämpi ja sillä voidaan laseroida suurempikin eturauhanen (> 80 grammainen) sen suuremman energian ansioista: Moxy-kuidussa on energiaa käytettävissä 650 kJ kun HPS-kuidussa on 400 kJ.

Lasertoimenpide on potilaalle kevyempi kuin perinteinen TURP, joten potilas pääsee sairaalasta normaalisti pois viimeistään toimenpidettä seuraavana aamuna. Potilaiden sairaalahoitopäivät vähenevät, minkä vuoksi viherlaserhoito onkin jo monen suomalaisen sairaalan valinta eturauhasen liikakasvun poistoon.