Huollon yhteystiedot
Mikko Kämäräinen
Huoltopäällikkö
+358 40 588 1185
Ville Haaraoja
Technical Support Specialist
+358 44 978 1263
Pyydä tarjous
Sanna-Mari Laiho
Tuotespesialisti
+358 50 374 9737
Yhteystiedot
Dual Laser – 50 vuotta lääketieteellisiä laitteita

Jo 50 vuotta laserlaitteita

Dual Laser tuo maahan, myy ja huoltaa lääketieteen laser- ja diagnostiikkalaitteita. Yhtiöllä on jo 50 vuoden kokemus laserlaitteista – valmistuksesta maahantuontiin.

Tärkeimpiä tuoteryhmiämme ovat oftalmologian laser- ja diagnostiikkalaitteet sekä urologian ja esteettisten hoitojen laserit. Lisäksi toimitamme laserlaitteiden oheistarvikkeita.

Edustamme tuotemerkkejä maailman johtavilta laitevalmistajilta: Boston Scientific, Canon, Iridex, Lumenis, Lutronic, Meridian Medical, Suisselle, TBH ja Topcon. Tuotteissa yhdistyvät alan uusin teknologia ja hyvä käytettävyys. Seuraamme aktiivisesti alan kehitystä ja pyrimme löytämään suomalaisille lääketieteen ammattilaisille parhaiten sopivat tuotteet. Dual Laserilla on yksinoikeus edustamiensa tuotteiden myyntiin Suomessa.

Asiakkaitamme ovat julkisen ja yksityisen sektorin sairaalat, terveyspalveluyritykset, klinikat ja kauneushoitolat. Kliininen tukemme varmistaa laitteiden oikeanlaisen käytön, jolloin saavutetaan paras mahdollinen hoitotulos.

Dual Laser on yksi Suomen pisimpään toimineista laserlaitteiden toimittajista.

Asiantuntemuksemme pohjautuu perustaja Esa Viherkosken 1970-luvulla aloittamaan kehitystyöhön. Alla oleva aikajana tiivistää 50-vuotisen taipaleemme, johon on mahtunut myös omaa laserlaitteiden tuotantoa.

1972 – Lasertek Oy perustetaan

Esa Viherkoski perustaa oftalmologian laserlaitteita kehittävän, valmistavan ja markkinoivan Lasertek Oy:n. Yritys tuo markkinoille maailman ensimmäisen monivärilaserin, Argon/Krypton 41AK:n.

1973 – Lasertek kansainvälistyy

Lasertek aloittaa laserlaitteiden kotimaan toimitusten jälkeen viennin. Seuraavan kymmenen vuoden aikana tuotteita myydään yli 2000 kpl ympäri maailman. Oma kehitystyö jatkuu, ja Lasertek esittelee vuonna 1982 ensimmäisen pienikokoisen kaihiYAG-laserin ja Long Remote Fiberin, jolla lasersäde voidaan siirtää poliklinikalta leikkaussaliin.

1983 – Lasertekista tulee osa CILCOa

Amerikkalainen CILCO ostaa Lasertekin. Toiminta jatkuu Lasertek Oy:n nimellä.

1985 – Lasermatic Oy perustetaan

Viherkoski jättää tehtävänsä Lasertekissa ja perustaa kirurgian CO2- ja Nd.YAG -lasereihin keskittyvän Lasermatic Oy:n.

1988 – Lasertek siirtyy takaisin Viherkoskelle

CILCOn yrityskauppojen seurauksena Lasertekin toiminta on loppumassa, jolloin Viherkoski ostaa Lasertek Oy:n takaisin itselleen. Lasertek tuo markkinoille transskleraali kryptonlaserin akuutin glaukooman hoitoon vuonna 1990.

1996 – Dual Laser Oy perustetaan

Viherkoski perustaa Dual Laser Oy:n. Dual Laser keskittyy aluksi lääketieteen laserlaitteiden myyntiin ja maahantuontiin. Tuotevalikoimassa on silmälasereiden lisäksi urologisia, KNK-, dermatologisia ja plastiikkakirurgian lasereita.

2004 – Valon-laitteiden kehitys alkaa

Dual Laser osallistuu Tekesin FinnWell-terveydenhuollon ohjelmaan. Pitkään harkinnassa ollut skannaavan multispotlaserin tuotekehitys alkaa Tekesin tuella. Valon multispot laser esiteellään 2009 ESCRS -messuilla Barcelonassa. Vienti alkaa.

2011 – Valon Lasers Oy perustetaan

Valon Lasers irtoaa Dual Laserista itsenäiseksi yritykseksi. Dual Laser jatkaa edustusmyyntiä, ja vuonna 2014 Valon Lasersin kotimaan myynti ja markkinointi siirtyy Dual Laserille.

2014 – Esteettiset laserlaitteet tulevat Dual Laserin valikoimaan

Dual Laser laajentaa tuotevalikoimaansa ja alkaa myydä ja maahantuoda esteettisten hoitojen laserlaitteita.